Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Italok és táplálékok
  2023-11-05 05:49:32, vasárnap
 
  Fiatalabb korunkban el sem tudjuk képzelni, hogy eljön majd az idő, amikor egyes ételek és italok problémát fognak számunkra jelenteni. Hiszen húszévesen még olyan jó az emésztésünk és olyan hamar regenerálódunk, ha meg is betegszünk, hogy valóban nem is gondolunk arra, hogy majd mi is megöregszünk, és bizony a szervezetünk már nem lesz olyan toleráns egyes ételekkel és italokkal kapcsolatban. Mutatjuk is, hogy milyen táplálékok és italok okozhatnak gondot, illetve javaslatokat írunk, hogy mit is tegyünk, ha egyes ételek problémát jelentenek számunkra.

Idősebb korunkban néha már elkerülhetetlen, hogy gyógyszert szedjünk. Főleg a krónikus betegségeknél fordul elő, hogy már a természetes módszerek kevésnek bizonyulnak. A gyógyszerek és a grépfrút vagy grépfrútlé és -kivonat azonban nem igazán férnek meg együtt, hiszen ez a gyümölcs megváltoztathatja egyes gyógyszerek hatását. Ha nem tudja, hogy az Ön gyógyszereivel kölcsönhatásba léphet-e a grépfrút, mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával.

A nyers zöldségek roppant egészségesek, de csak akkor nyújtanak kellő élvezetet, ha erős fogazattal rendelkezünk. Ha ez nincs így, akkor nem tudjuk ezeket a vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő táplálékokat örömmel elfogyasztani. Semmiképpen se mondjunk le azonban ezekről az egészséges táplálékokról, ehelyett fogyasszuk azokat enyhén megpárolva.

A bab hasi és gyomorfájdalmat is okozhat idősebb korban, így sokan elkerülik ezt a rendkívül tápláló étket. Viszont nagyon jó rostforrás, magas fehérje- és vastartalommal rendelkezik, ellenben alacsony a zsírtartalma. Heti egy alkalommal egy kisebb mennyiséget azonban még babból is megehetünk. Ne babgulyást készítsünk, hanem babsalátát, vagy fogyasszuk köretként párolt hús mellé.

A mérsékelt alkoholfogyasztás csökkentheti a szívroham és a stroke kockázatait. De ahogy öregszünk, úgy az alkohol is másként hat ránk. Az alkohol ugyanis megzavarja az alvást, megemeli a vérnyomást, illetve cukorbetegeknél hipoglikémiát is okozhat. A gyógyszerek hatásait is befolyásolhatja.

Az életkor előrehaladtával nehezebben emésztjük meg a tejet és a tejtermékeket, azonban ne mondjunk le teljesen erről a táplálékról. Ha sok panaszt okoz a hagyományos tej, próbáljuk ki a növényi alternatívákat.

A koffein nem biztos, hogy mindenki számára gondot jelent, azonban egyeseknél növelheti a pulzusszámot és alvásproblémákat is okozhat. Ha Önnél is ez a helyzet, akkor fogyasszon koffeinmentes kávét vagy valamilyen más kávéalternatívát, mint amilyen például a cikóriakávé.

Ha elmúltunk 50 évesek, akkor csak nagyon óvatosan fogyasszunk nátriumot. Sóra szüksége van a szervezetnek, de a magas nátriumszint megemeli a vérnyomást, és ez kockázatot jelent a szívroham és a stroke szempontjából. A feldolgozott élelmiszerek például sok hozzáadott sót tartalmaznak.

A keresztesvirágú zöldségek - mint a káposzta, a karfiol és a brokkoli - fokozott gázképződést okoznak, viszont nagyon egészségesek, hiszen sokféle tápanyagot tartalmaznak, például béta-karotint, C-vitamint, rostot, kalciumot, A-vitamint, K-vitamint, folátot, vasat. Próbáljunk meg kisebb adagokat fogyasztani ezekből a zöldségekből, vagy étkezés után igyunk köménymagteát, amely csökkenti, megszünteti a bélgázképződést.

Mint ahogyan sok zöldség is gondot okozhat rágás szempontjából, úgy egyes gyümölcsökkel is ez lehet a helyzet. Semmiképpen se hagyjuk ki azonban az étrendből a gyümölcsöket, hiszen sok rostot és tápanyagot tartalmaznak. Fogyasszuk azokat turmixokban vagy lereszelve.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség 3.  
Címkék: kávéalternatívát, alvásproblémákat, cukorbetegeknél, gyomorfájdalmat, kezelőorvosával, bélgázképződést, befolyásolhatja, elkerülhetetlen, előrehaladtával, keresztesvirágú, alternatívákat, kölcsönhatásba, gyógyszereivel, regenerálódunk, vastartalommal, köménymagteát, hipoglikémiát, koffeinmentes, szempontjából, betegségeknél, táplálékokról, tejtermékeket, elfogyasztani, gyümölcsökkel, feldolgozott, szervezetünk, megöregszünk, nátriumszint, táplálékokat, tartalmaznak, gázképződést, javaslatokat, kapcsolatban, szervezetnek, csökkentheti, élelmiszerek, krónikus betegségeknél, természetes módszerek, grépfrút vagy, gyümölcs megváltoztathatja, nyers zöldségek, egészséges táplálékokról, rendkívül tápláló, kisebb mennyiséget, mérsékelt alkoholfogyasztás, stroke kockázatait, alkohol ugyanis, gyógyszerek hatásait, életkor előrehaladtával, növényi alternatívákat, magas nátriumszint, stroke szempontjából,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Miért nem menti meg Jézus...  Jó éjszakát  Emberként automatikusan értéke...  Életművészet  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  A boldogság ült a világvégén  Környezetvédelem  Gárdonyi Géza - Április végén  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Muratáj  Ébredj  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  A Mester kezének érintése  A Gömb  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Szent György nap  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Ázzal aki csak szép  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Beney Zsuzsa  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Jó éjt  Volt egy...  Facebookon kaptam  Naplemente  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Paul David Tripp Április 25  Minden gyerek jó.  A Föld napja  Gábor Dénes gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Gábor Dénes gondolata  Paul David Tripp Április 24  Alakot vált...  Alakot vált...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
krónikus betegségeknél, természetes módszerek, grépfrút vagy, gyümölcs megváltoztathatja, nyers zöldségek, egészséges táplálékokról, rendkívül tápláló, kisebb mennyiséget, mérsékelt alkoholfogyasztás, stroke kockázatait, alkohol ugyanis, gyógyszerek hatásait, életkor előrehaladtával, növényi alternatívákat, magas nátriumszint, stroke szempontjából, feldolgozott élelmiszerek, keresztesvirágú zöldségek, brokkoli &#8211, kávéalternatívát, alvásproblémákat, cukorbetegeknél, gyomorfájdalmat, kezelőorvosával, bélgázképződést, befolyásolhatja, elkerülhetetlen, előrehaladtával, keresztesvirágú, alternatívákat, kölcsönhatásba, gyógyszereivel, regenerálódunk, vastartalommal, köménymagteát, hipoglikémiát, koffeinmentes, szempontjából, betegségeknél, táplálékokról, tejtermékeket, elfogyasztani, gyümölcsökkel, feldolgozott, szervezetünk, megöregszünk, nátriumszint, táplálékokat, tartalmaznak, gázképződést, javaslatokat, kapcsolatban, szervezetnek, csökkentheti, élelmiszerek, zsírtartalma, egészségesek, gyümölcsöket, konzultáljon, pulzusszámot, zöldségekből, rendelkezünk, mindenképpen, vitaminokban, hagyományos, mennyiséget, gyógyszerek, természetes, cikóriakávé, táplálékról, semmiképpen, kockázatait, bizonyulnak, rendelkezik, fogyasszunk, turmixokban, megszünteti, fogyasztani, emésztésünk, megehetünk, készítsünk, egyeseknél, vérnyomást, kockázatot, lereszelve, alkalommal, babsalátát, megzavarja, betegszünk, babgulyást, próbáljunk, fogyasszuk, rostforrás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4748
  • e Hét: 27038
  • e Hónap: 49305
  • e Év: 181859
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.